När gäster och anställda på Sveriges resebyråer fått svara på frågan om de kan rekommendera Lofsdalen till vänner och bekanta får Lofsdalen högst betyg av alla fjälldestinationer. Priset som “Bästa Fjälldestination” gavs ut på besöksnäringens egna Oscars-gala Grand Travel Award på Grand Hotel i Stockholm under torsdagskvällen.

Net Promotor Score, NPS, mäter hur nöjda gäster är med en produkt eller tjänst. I undersökningen som över 3000 gäster och anställda på Sveriges resebyråer svarat på rankas Lofsdalen högst bland de svenska fjälldestinationerna.

– Det här är otroligt ärofyllt och stort för Lofsdalen. Vi är få entreprenörer som kämpar hårt för att leverera de fjällupplevelser som Lofsdalen har att erbjuda. Att vi rankas högst av gästerna är fantastiskt roligt, säger Helena Fjellgren, VD på Lofsdalsfjällens Turistnäring Ekonomisk Förening.

I kategorin “Bästa Fjälldestination” var Lofsdalen, Hemavan/Tärnaby, Vemdalen, Funäsfjällen och Årefjällen de orter som rankades högst där Lofsdalen tog förstaplaceringen med motiveringen: 

“Lofsdalen får en fantastisk NPS-score som påtagligt bevisar fjällortens starka kundlojalitet. Det som framförallt sticker ut för Lofsdalen är gästernas höga betyg på möjligheterna för längdskidåkning, hur man blir behandlad som gäst samt värdet för pengarna och barnvänligheten.”

– Vi är otroligt stolta över att vi kan bidra så stort till gästens upplevelse med de längdspår och skoterleder vi levererar. Denna utmärkelse är en stor ära, säger Alexander Johansson, VD och Spårchef Lofsdalsspår.